OBILJEŽEN MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Dana 3. prosinca 2018. g. u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se tradicionalno obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, na info pultu koji je bio organiziran na Pilama u Dubrovniku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalnog kluba IPA Dubrovnik zajednički predstavili aktivnosti koje tijekom cijele godine poduzimaju kako bi se u što većoj mjeri spriječio svaki oblik zlouporabe raznih vrsta droga, ali i drugih ovisnosti s kojima se mladi danas susreću.

Svim zainteresiranim građanima dijelili su se promotivni materijali koji se odnose na različite vrste ovisnosti. I ovom prilikom korišten je promotivni materijali u sklopu preventivnog programa IPA Sekcije Hrvatske: Alkohol, ovisnost i mladi, Droga, ovisnost i mladi, Internet, ovisnost i mladi, Nasilje i mladi te Igre na sreću, kocka, ovisnost i mladi, koje je naš član Miro Marjanović predano dijelio.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izjavu je dao načelnik Ivan Pavličević koji je naglasio da policija nastoji kroz svoje preventivno djelovanje upoznati djecu i njihove roditelje sa svim štetnim posljedicama konzumacije droge, alkohola, ali i drugih ovisnosti kao što su kocka i internet te na taj način spriječiti eksperimentiranje i zlouporabu. Naše ciljane skupine su uglavnom stariji uzrasti osnovnoškolaca, sedmi i osmi razredi i prvi razred srednje škole jer je detektirano da su to uzrasti koji počinju s eksperimentiranjem u raznim ovisnostima.

RK IPA Dubrovnik

Connect with us

Tko je online

We have 13 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats