OBILJEŽEN MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Dana 3. prosinca 2018. g. u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se tradicionalno obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, na info pultu koji je bio organiziran na Pilama u Dubrovniku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalnog kluba IPA Dubrovnik zajednički predstavili aktivnosti koje tijekom cijele godine poduzimaju kako bi se u što većoj mjeri spriječio svaki oblik zlouporabe raznih vrsta droga, ali i drugih ovisnosti s kojima se mladi danas susreću.

Svim zainteresiranim građanima dijelili su se promotivni materijali koji se odnose na različite vrste ovisnosti. I ovom prilikom korišten je promotivni materijali u sklopu preventivnog programa IPA Sekcije Hrvatske: Alkohol, ovisnost i mladi, Droga, ovisnost i mladi, Internet, ovisnost i mladi, Nasilje i mladi te Igre na sreću, kocka, ovisnost i mladi, koje je naš član Miro Marjanović predano dijelio.

Ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izjavu je dao načelnik Ivan Pavličević koji je naglasio da policija nastoji kroz svoje preventivno djelovanje upoznati djecu i njihove roditelje sa svim štetnim posljedicama konzumacije droge, alkohola, ali i drugih ovisnosti kao što su kocka i internet te na taj način spriječiti eksperimentiranje i zlouporabu. Naše ciljane skupine su uglavnom stariji uzrasti osnovnoškolaca, sedmi i osmi razredi i prvi razred srednje škole jer je detektirano da su to uzrasti koji počinju s eksperimentiranjem u raznim ovisnostima.

RK IPA Dubrovnik

Connect with us

Tko je online

We have 6 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466

ipa@ipa-dubrovnik.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats