IPA DUBROVNIK MALONOGOMETNI TURNIR "MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE 2017"

Dana 16. studenog 2017. godine u vremenu od 11,00 do 13,00 sati u sportskoj dvorani u Dubrovniku odigran je malonogometni turnir u organizaciji Regionalnog kluba IPA Dubrovnik pod nazivom: „Međunarodni dan tolerancije 2017“.

Na turniru su sudjelovale ekipe: IPA Sekcija Bosna i Hercegovina - IPA Trebinje, IPA Sekcija Bosna i Hercegovina - IPA Zapadna Hercegovina, IPA Sekcija Crna Gora - IPA Regija Jug te domaćin IPA Sekcija Hrvatska - Regionalni klub IPA Dubrovnik.

Ovaj događaj realiziran je kroz godišnji program rada Regionalnog kluba IPA Dubrovnik a na temelju donacije dobivene na javnom natječaju za financiranje projekata neprofitnih organizacija iz donacija Adriatic Club International d.d. u 2017. godini.

Povod, bio je ukazivanje na značenje dana 16. studenog kada je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Međunarodni dan tolerancije u skladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od članica 16. studenog 1995. godine, a kao izraz svoje odlučnosti da se prihvati i dopusti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, vjerskim, rasnim ili spolnim razlikama.

Malonogometni turnir imao je prijateljski sportsko-rekreacijski karakter s ciljem promidžbe glavne vrijednosti Međunarodnog policijskog udruženja - IPA, prijateljstvo među aktivnim i umirovljenim policijskim službenicima na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru, rasu, zvanje, te profesionalni i društveni položaj!

Malonogometni turnir protekao je u prijateljskoj atmosferi uz srčano nadmetanje nazočnih ekipa. Iako je u ovoj prilici rezultat bio najmanje važan, isto je potrebno istaknuti da je pobjednik turnira ekipa IPA Trebinje koja je u finalu pobijedila ekipu Regionalni klub IPA Dubrovnik, dok je treće mjesto osvojila ekipa IPA Sekcija Crna Gora - IPA Regija Jug koja je pobijedili ekipu IPA Zapadne Hercegovine.

Nakon utakmice iskazane su zahvale i podijeljeni pehari, a zajedničko druženje nastavilo se uz bogati ručak koji je osigurao domaćin Regionalni klub IPA Dubrovnik.

Od važnosti moramo opetovano istaknuti kako je ovaj događaj samo dio aktivnosti koje provodi IPA Sekcija Hrvatska u suradnji s brojnim gospodarskim subjektima, vladinim i nevladinim organizacijama te ostalim relevantnim institucijama s ciljem jačanja regionalne prekogranične suradnje.

Za uspješnu realizaciju ovog događaja zahvaljujemo: Adriatic Club International d.d., Grand Hotel Park i našem članu Branku Žiliću koji je osigurao prijevoz sudionicima ovoga turnira.

RK IPA Dubrovnik

SERVO PER AMIKECO!

 

Connect with us

Tko je online

We have 7 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats