26. LIPNJA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGE

I ove godine nastavlja se međunarodna regionalna suradnja između IPA Sekcija Hrvatske – Regionalnog kluba IPA Dubrovnik i IPA Sekcije Crne Gore s ciljem ukazivanja na značenje 26. lipnja kojeg je Glavna skupština UN-a 1987. godine proglasila međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje, a u cilju postizanja međunarodnog društva bez droga.

Tako je ovaj dan obilježen organiziranjem uzvratne prijateljske malonogometne utakmice između dvaju ekipa u Platu, nedaleko od Dubrovnika. Prije početka utakmice obje ekipe poslale su jasnu poruku svima: "ZAJEDNO PROTIV DROGE" i na taj način iskazale protivljenje zlouporabi droge.

Utakmica koja je protekla u prijateljskoj atmosferi započela je razmjenom zastavica IPA klubova, nakon čega je započelo srčano malonogometno nadmetanje dvaju ekipa. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom IPA Crne Gore sa 1:0, da bi u nastavku IPA Dubrovnik povela sa 2:1, a u samoj završnici utakmice IPA Crne Gore izravnala je rezultat na 2:2. Nakon utakmice zajedničko druženje nastavilo se uz bogati ručak koji je osigurao domaćin u restoranu Poseydon u Platu, te kupanje na plaži.

Ovaj događaj samo je dio aktivnosti koje provodi IPA Sekcija Hrvatska u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacijama i udrugama te ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe opojnih droga, a isto ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Zahvaljujemo našim sponozorima restoranu Poseydon i AC Beta Nautical Service.

RK IPA Dubrovnik

Connect with us

Tko je online

We have 7 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats