THE CROATIA TOUR

IPA DUBROVNIK FRIENDSHIP WEEKS 2016 - THE CROATIA TOUR

Regionalni klub IPA Dubrovnik u vremenu od 30. travnja do 14. svibnja 2016. g. organizirao je po drugi put međunarodne tjedne prijateljstva pod nazivom „IPA Dubrovnik Friendship Weeks 2016 – The Croatia Tour” kako bi okupio članove i prijatelje širem svijeta u duhu IPA prijateljstva.

U sklopu programa tjedna prijateljstva bili su nazočni brojni IPA članovi iz inozemstva, među kojima iz IPA Ujedinjenog Kraljevstva (Škotske i Sjeverne Irske), IPA Kanade, IPA SAD, IPA Brazila, IPA Irske, IPA Španjolske, IPA Belgije, te IPA Švedske. Sadržajni program je uključio svakodnevne aktivnosti koje su započele koktelom u hotelu Remisens Albatros u Cavtatu kada su im dobrodošlicu poželjeli članovi Upravnog odbora Regionalnog kluba IPA Dubrovnik, predsjednik, Pero Matić, dopredsjednik Mladen Gojun i tajnik Vlaho Lujo.

Sljedeći dan započeo panoramskom vožnjom od Cavtata do Dubrovnika zatim razgledanjem stare gradske jezgre koji je uključio posjetu Franjevačkom i Dominikanskom samostanu te riznici Katedrale. Žičarom na Srđ, odakle se pruža prekrasni panoramski pogled na Dubrovnik i okolicu, obogaćen je i posjetom muzeju Domovinskog rata.

U narednim danima, kroz prvi tjedan, organizirani su cjelodnevni izleti kojom prilikom je posjećen Ston, poluotok Pelješac, otok Korčula, dolina Neretve, Međugorje, Mostar, Sveti Stefan, Budva, Bokokorski zaljev, Kotor i Perast, a završio je krstarenjem na Elafitskim otocima. Drugi tjedan započeo kružnim putovanjem od Dubrovnika, preko Splita, Trogira, Šibenika, NP Plitvička jezera, Zagreba, Zadra, NP Krka i ponovnim povratkom u Dubrovnik.

Posjete Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i diljem Hrvatske, popraćeni u skladu s krilaticom SERVO PER AMIKECO kada su članovi nacionalnih sekcija i regionalnih klubova priredili srdačne i prijateljske dočeke u gradovima Kotoru, Mostaru, Splitu, Šibeniku, Zagrebu i Zadru te pružili svesrdnu potporu realizaciji međunarodnih tjedana prijateljstva. Posebno ističemo srdačan prijam i vrlo ugodno u prijateljskom odruženju u prostorijama Regionalnog kluba IPA Zagreb.

Vrhunci tjedana prijateljstva bile su IPA večere prijateljstva na seoskim domaćinstvima obitelji Glavić u Poljicima, Konavle i obitelji Odžaković u Nadinu, kada su u veselom i prijateljskom ozračju, kojemu su posebno doprinjele nazočne domaće glazbene grupe, sudionici međunarodnih tjedana prijateljstva proveli nezaboravne zajedničke trenutke. Događaju bio je nazočan i zamjenik predsjednika Upravnog odbora IPA Sekcije Hrvatske, Antun Novoselović, koji je sudjelovao u razmjeni prigodnih poklona s predstavnicima nacionalnih sekcija, a sve u znaku zahvalnosti za širenje najvažnije vrijednosti međunarodnog policijskog udruženja IPA - PRIJATELJSTVO.

Za uspješnu realizaciju IPA Dubrovnik međunarodnih tjedana prijateljstva posebno zahvaljujemo:

IPA Sekciji Hrvatske

Regionalnim klubovima: IPA Split, IPA Šibenik, IPA Zagreb i IPA Zadar,

IPA Sekciji Bosna i Hercegovina,

IPA Sekciji Crna Gora,

Turističkoj agenciji "Globtour Dubrovnik",

Općini Ston,

Županijskoj lučkoj upravi Korčula,

Zračnoj luci Dubrovnik,

Dubrovačkim muzejima,

Arheološkom muzeju “Narona”,

Nacionalnom parku “Plitvička jezera”,

Nacionalnom parku “Krka”,

Turističkoj zajednici grada Dubrovnika,

Turističkoj zajednici općine Župe dubrovačke,

Turističkoj zajednici općine Konavle,

Autoprijevozniku “Transporti Đuraš”,

Franjevačkom samostanu “Visovac”,

Franjevačkom samostanu “Mala Braća”,

Dominikanskom samostanu “Sv. Dominik”,

Dubrovačkoj katedrali “Uznesenja Blažene Djevice Marije”,

Ordinariju Kotorske biskupije, mons. Iliji Janjiću,

Kapelanu Policijske kapelanije “Sv. Vlaho”, don Ivu Boriću,

Marku Škugoru i klapi “Slavuji”,

Turističkom vodiču i počasnom članu IPA Crne Gore, dr. Siniši Perunoviću,

Seoskim domaćinstvima obitelji Glavić - Poljice, Konavle i obitelji Obradović – Nadin,

te svim našim članovima koji su svoje slobodno vrijeme predali za pripremu i realizaciju ovoga iznimno značajnog događaja.

RK IPA Dubrovnik

SERVO PER AMIKECO!

Connect with us

Tko je online

We have 19 guests and no members online

Prijavite Se

Kontakt info

IPA Dubrovnik
Dr. Ante Starčevića 13
20000 Dubrovnik
Republika Hrvatska

+385 91 246 8466 (Viber)

dubrovnik@ipa.hr

Google Translate

Prijavite se na newsletter:

JoomShaper
View My Stats